وبلاگ

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی
زمان مطالعه: 5 دقیقه

DIN یک استاندارد شناخته شده برای اتصالات و محفظه ها است. بیایید متداول ترین کانکتورهای DIN برای شیرهای برقی و عملکردهای مدار آن ها را بررسی کنیم.

یک کانکتور DIN یک قطعه الکتریکی را مانند یک شیر برقی به یک پاور ساپلای متصل می کند. از اوایل دهه 70، این اتصال یک استاندارد از مؤسسه Deutsches für Normung (DIN) بوده است.

🔹ارائه دهنده: تیم تولید محتوای میراکنترل

 

محفظه های کانکتور DIN از مدار الکتریکی در برابر تأثیرات بیرونی محافظت می کند و اغلب به IP 65 یا IP 67 درجه بندی می شود. طبق DIN EN 175301-803، کانکتورهای DIN را می توان با شیرهای برقی هیدرولیک یا پنوماتیک استفاده کرد.

چندین استاندارد مختلف در صنعت وجود دارد. با این حال، رایج ترین عبارتند از:

  • DIN EN 175301-803 فرم A (که قبلاً DIN 43650 فرم A شناخته می شد)
  • DIN EN 175301-803 فرم B (که قبلاً DIN 43650 فرم B شناخته می شد)
  • DIN EN 175301-803 فرم C (که قبلاً DIN 43650 فرم C شناخته می شد)

کانکتور DIN EN 175301-803

بیایید تفاوت بین فرم های  A، B  و C DIN EN 175301-803 را بررسی کنیم.

کانکتور فرم  A DIN EN 175301-803

نام Form A در این استاندارد از کانکتورها به فاصله استاندارد بین پین ها اشاره دارد. فاصله بین پایه های 1 و 2 18 میلی متر است، به عنوان استاندارد برای اتصالات فرم A. با این حال، هیچ تفاوتی بین کانکتورهای 2 و 3 پین وجود ندارد. استاندارد فاصله بین پایه های 1 و 2 را تعیین می کند، در حالی که پایه سه اتصال زمین است.

مطلب پیشنهادی:
نحوه انتخاب درست شیر کنترلی

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی

اتصالات فرم A DIN EN 175301-803

کانکتورهای 2 پین و 3 پین فرم A با یا بدون عملکرد مدار در بازار موجود است. کانکتورهای بدون عملکرد مدار می توانند با ولتاژ AC یا DC عرضه شوند. کانکتورهای دارای عملکرد مدار در ادامه این مقاله مورد بحث قرار خواهند گرفت.

کانکتورهای فرم  B DIN EN 175301-803

به کانکتورهای DIN فرم B برای شیرهای برقی کانکتور میکرو نیز می گویند. دو تفاوت اصلی آن ها را از کانکتورهای فرم A متمایز می کند.

اولاً، آن ها فضای کمتری بین پین ها دارند و کانکتورها همچنین می توانند دو فاصله پین متفاوت داشته باشند: 10 میلی متر و 11 میلی متر. کانکتورهای DIN 11 میلی متری دارای سه تماس تیغه صاف هستند و رایج ترین آن ها هستند. کانکتورهای DIN 10 میلی متری دارای یک تیغه صاف و دو پین U شکل هستند که به سمت بیرون هستند.

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی

کانکتورهای DIN EN 175301-803 فرم B. کانکتور 11 میلی متری با سه تیغه صاف در سمت چپ و کانکتور 10 میلی متری با یک تیغه صاف و دو پین U شکل در سمت راست قرار دارد.

کانکتورهای فرم  C DIN EN 175301-803

کانکتورهای Form C DIN EN 175301-803 حتی کوچکتر از کانکتورهای Form B هستند و اغلب به آن ها کانکتور زیر میکرو می گویند. همانند کانکتورهای فرم B، این کانکتورها نیز در دو اندازه استاندارد عرضه می شوند. این ها 8 میلی متر و 9.4 میلی متر هستند، که در آن 8 میلی متر دارای دو پایه به اضافه زمین است و 9.4 میلی متر دارای سه پایه به علاوه زمین است.

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی

کانکتورهای فرم C DIN EN 175301-803

کانکتورهای DIN EN 175301-803 با عملکرد مدار

عملکرد مدار در کانکتور DIN وضعیت برق شیر را نشان می دهد. این به محافظت از پاور ساپلای و شیر در برابر افزایش ولتاژ، اصلاح پاور ساپلای AC به برق  DC، محافظت از آن در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ و موارد دیگر کمک می کند.

مطلب پیشنهادی:
معرفی پوزیشنر هوشمند در کنترل ولو ها

شیرهای برقی تجهیزات گران قیمت و ضروری هستند که اغلب برای یک عملیات حیاتی هستند و در کاربردهای مختلف استفاده می شوند. بنابراین، کانکتورهای DIN با استفاده از مدار صحیح، گامی ضروری برای محافظت از تجهیزات شماست. مقاله زیر منبع مفیدی در مورد نحوه عملکرد شیرهای برقی ارائه می دهد.

توابع مدار

توابع مدار زیر رایج هستند و اغلب می توان آنها را با هم ترکیب کرد.

دیودهای ساطع نور (LED)

LED ها (دیودهای ساطع کننده نور) وضعیت برق شیر را نشان می دهند. یکی از مزیت های LED ها این است که زمان نصب کمتری نیاز دارند و عیب یابی آن ها راحت تر است. این مدار را می توان با پاور ساپلای AC یا DC استفاده کرد.

هنگام انتخاب مدارهای LED، توان موجود و کلاس ولتاژ شیر و اینکه آیا الزامات LED در این شرایط برآورده شده است را در نظر بگیرید.

Varistor

پار ساپلای و شیرها توسط مدارهای وریستور در برابر افزایش ولتاژ محافظت می شوند. برنامه های AC و DC می توانند از این تابع مدار استفاده کنند.

مقاومت Varistor با ولتاژ اعمال شده در آن به طور غیرخطی تغییر می کند. وقتی ولتاژ اسمی باشد، مقاومت بالاست. با افزایش ولتاژ Varistor ، مقاومت کاهش می یابد. یک افزایش قابل توجه ولتاژ باعث کاهش مقاومت Varistor می شود که باعث می شود Varistor ولتاژ را به سطح ایمن هدایت و گیره دهد. Varistor بدون توجه به قطبیت کار خواهد کرد.

راهنمای اتصالات DIN برای شیرهای برقی

مدار با یکسو کننده، LED و varistor.

یکسو کننده (Rectifier)

مدار یکسو کننده برق AC را به برق DC تبدیل می کند. از آنجایی که مدار معمولاً از یکسو کننده تمام موج استفاده می کند، 90 درصد ولتاژ AC به DC تبدیل می شود. به عبارت دیگر، اگر ولتاژ 230 ولت AC را وارد کنید، 207 ولت DC را خروجی می دهد.

در مقایسه با شیر برقی AC، شیر برقی DC بی صداتر هستند، جریان هجومی ندارند و می توانند با باتری تغذیه شوند. برعکس، شیر برقی AC می تواند با برق خط تغذیه شود، زمان پاسخگویی سریع تری داشته باشد و خنک تر کار کند.

مطلب پیشنهادی:
نکاتی برای ارتقاء پوزیشنر شیرهای دیجیتال

حفاظت از قطب و دیود چرخ آزاد

حفاظت از پاور ساپلای سوئیچینگ DC در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ از طریق یک دیود چرخان آزاد و مدار حفاظتی قطب انجام می شود. هنگامی که یک سیم پیچ برقی برق می گیرد، میدان مغناطیسی ایجاد می شود. اگر پاور ساپلای قطع شود، یک ولتاژ نیروی الکتروموتور عقب (EMF) کوتاه مدت می تواند باعث ایجاد ارک در سراسر سوئیچ شود.

با قرار دادن یک دیود آزاد در سرتاسر بار که به عنوان دیود فلایبک نیز شناخته می شود، می توان از این امر جلوگیری کرد. هنگامی که سوئیچ باز است، جریان به جای سوئیچ از طریق دیود هدایت می شود. جریان از طریق سیم پیچ به جای سوئیچ پخش می شود. برای هدایت مجدد جریان از طریق سیم پیچ و محافظت از سوئیچ، قطبیت دیود چرخ آزاد در رابطه با پاور ساپلای یک جنبه حیاتی است.

دیود جریان جریان را در محافظ قطب کنترل می کند تا مطمئن شود که قطبیت پاور ساپلای همیشه صحیح است. تشخیص قطبیت اشتباه باعث می شود سیم پیچ از هدایت جریان جلوگیری کند. به دلیل خواص رسانایی دیود، استفاده از این مدار فقط با برق DC و سیم پیچ های دارای رتبه DC امکان پذیر است.

اتصالات DIN در صنایع و برنامه های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، تا حدی به این دلیل که استاندارد هستند. نظارت بر عملکرد مدار بسیار مهم است زیرا یک جریان اضافه زیاد می تواند باعث ایجاد ارک یا انفجار شود. از کدام کانکتورهای DIN Form در محفظه های کنترلی خود استفاده می کنید؟

برای سفارش و یا خرید انواع محصولات ابزار دقیق و همچنین کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان با شماره های 88341674-021 | 88341172-021 تماس حاصل فرمایید.

منبع:

control.com

تمامی محتوای قرارگرفته در این سایت نتیجه زحمات یکایک افراد تیم تولیدمحتوای میراکنترل است.
استفاده از این مطالب با ذکر منبع بلامانع می باشد

پست الکترونیک: miraco1393@gmail.com
ارتباط مستقیم: 09338888148

لینکدین میراکنترلفیسبوک میراکنترلتلگرام میراکنترلاینستاگرام میراکنترلواتس اپ میراکنترل

مقالات مرتبط

سیستم رله Redundant

سیستم رله Redundant

زمان مطالعه: ۲ دقیقه بیایید یک مثال ساده از چگونگی افزایش ایمنی طراحی ما با استفاده از رله‌های الکترومکانیکی سنتی را ببینیم. 🔹ارائه دهنده: …

درک سنسورهای مجاورتی (Proximity)

درک سنسورهای مجاورتی (Proximity)

زمان مطالعه: ۶ دقیقه تشخیص اشیاء یکی از اولین وظایف مهم در سطح میدانی است که قبل از هرگونه کنترل مبتنی بر فیدبک باید …

اصطلاحات سوئیچ فشار

اصطلاحات سوئیچ فشار

زمان مطالعه: ۴ دقیقه سوئیچ‌های فشار در کنترل و ابزار دقیق کارخانه‌ها بسیار محبوب و مهم هستند. این سوئیچ‌ها عمدتاً در مدارهای کنترلی و …

عملکرد ایمنی ابزار دقیق

عملکرد ایمنی ابزار دقیق

زمان مطالعه: ۲ دقیقه عملکرد ایمنی ابزار دقیق، یک حلقه کنترل در یک فرآیند یا دستگاه است که هدف آن ایمنی است. SIF، اختصار …

پکینگ استم شیر – روش تعویض

پکینگ استم شیر – روش تعویض

زمان مطالعه: ۳ دقیقه پکینگ استم ولو یا “پکینگ استم شیر”، فرآیندی است که در آن دنباله گلند ولو با مواد بسته‌بندی تنظیم می‌شود …

چگونه می توان بازرسی کنترل ولو را انجام داد؟

چگونه می توان بازرسی کنترل ولو را انجام داد؟

زمان مطالعه: ۴ دقیقه یک شیر، یک جزء است که می‌توان آن را در یک سیستم جریان سیالات و همچنین در یک سیستم فشاری …

کالیبراسیون ترانسمیتر سطح اختلاف فشار در محیط

کالیبراسیون ترانسمیتر سطح اختلاف فشار در محیط

زمان مطالعه: ۲ دقیقه در این مقاله، ما به بحث درباره کالیبراسیون ترانسمیتر سطح اختلاف فشار در میدان می‌پردازیم. 🔹ارائه دهنده: تیم تولید محتوای …

روند تنظیم رنج ترانسمیتر فشار

روند تنظیم رنج ترانسمیتر فشار

زمان مطالعه: ۲ دقیقه هنگامی که فشار به ترانسمیتر اعمال می‌شود، مقادیر حداقل و حداکثر برای محدوده اندازه‌گیری LRV و URVمی‌توانند با استفاده از …

پاور ساپلای و کلیدهای مدار

پاور ساپلای و کلیدهای مدار

زمان مطالعه: ۲ دقیقه در این مقاله به طراحی پاور ساپلای ۲۴ ولت مستقیم و کلیدهای مدار (نمایه‌ی فاز‌های طراحی) می‌پردازیم. 🔹ارائه دهنده: تیم …

بهینه سازی معماری پی ال سی

بهینه سازی معماری پی ال سی

زمان مطالعه: ۳ دقیقه این مقاله به بررسی تأثیر توزیع و چگالی ورودی/خروجی‌ها و ماژول‌ها بر هزینه سخت‌افزار می‌پردازد، به عبارت دیگر چگونگی بهینه‌سازی …

اندازه ماژول پی ال سی

اندازه ماژول پی ال سی

زمان مطالعه: ۲ دقیقه می‌خواهیم برخی افکاری درباره نحوه تعیین اندازه ماژول پی ال سی بر اساس تراکم کارت‌ها داشته باشیم، یعنی درباره بهترین …

انتخاب ماژول های پی ال سی

انتخاب ماژول های پی ال سی

زمان مطالعه: ۳ دقیقه انتخاب ماژول‌های پی ال سی ابتدایی، تجزیه و تحلیل نیازهای فنی برنامه است. در اغلب موارد، این تجزیه و تحلیل …

شروع به تایپ کنید برای نوشته‌های که به‌دنبال آن هستید.